Tootmisettevõtte pideva parendamise metoodika “Kaizen” rakendamine
Paljud tootmisettevõtted on tõenäoliselt kokku puutunud Lean-strateegiaga. Tunduvalt vähem on neid organisatsioone, kes seda põhjalikult tunnevad ja veel vähem neid, kes edukalt rakendanud. Sageli on takistuseks konkreetse metoodilise lähenemise puudumine.
Kaizen metoodika võimaldab Lean-strateegiat tootmisettevõttes süsteemselt ja praktiliselt ellu viia.
Eestis tegutsev tootmisettevõtte, kes on edukalt juurutanud oma organisatsioonis Kaizen metoodikat, on mõne aasta jooksul saavutanud suurepäraseid muutusi: näiteks on üldine efektiivsus tõusnud 16%, praagiprotsent vähenenud 11,3% pealt 9,3% peale, samuti on vähenenud tarneaeg ja on toimunud märkimisväärne tarnekindluse tõus.
Kaizen metoodika rakendamisel on oluline roll kogu ettevõtte kaasatusel omanikest ja tegevjuhist kuni tootmistöötajateni, ainult siis on võimalik positiivsete muutuste saavutamine.
Koolitusel saab teadmisi Kaizen metoodika olemusest, praktilisi oskusi rakendamisest ja näpunäiteid, kuidas alustada metoodika elluviimist tootmisettevõttes ning saavutada muutus organisatsiooni kultuuris.
Koolitus on mõeldud tootmisettevõtetele, kus on alustatud pideva parendamise põhimõtete rakendamist või kes soovivad sellega algust teha.
Toimumisaeg
28. aprill 2016
Koolitaja Ants Vill on õppinud Tartu ülikoolis riigi- ja õigusteadust ning hetkel omandamas magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis avaliku halduse erialal. On töötanud tootmisjuhina Euroopas suuruselt kolmandas tootmisettevõttes Victor Stationery, kus viis läbi ja osales kokku umbes 70-s Kaizen töötoas ning töötas välja ettevõttesisese koolituse. On täiendanud end Kaizen metoodika alastel koolitustel Poolas ja Jaapanis, kus praktiline osa toimus 3500 töötajaga Hitachi tehases. Praegusel ajal töötab Skeleton Technologies OÜ-s tootmisjuhina. Lisaks tegeleb ettevõtete konsulteerimisega ja on seotud käsitöölimonaadide tootmisele spetsialiseerunud ettevõttega Magus Mull OÜ. 9.45- 10.00 Kogunemine ja hommikukohv 10.00-11.30 Mis on Kaizen? 11.30-11.45 Kohvipaus 11.45-13.15 Milliseid probleeme saab lahendada Kaizeni abil? 13.15-14.00 Lõuna 14.00-15.30 Muutus ettevõtte kultuuris Koolituse eesmärk: Omandada teadmisi Kaizen metoodika olemusest, praktilisi oskusi rakendamisest ja näpunäiteid, kuidas alustada metoodika elluviimist tootmisettevõttes ning saavutada muutus organisatsiooni kultuuris. Sihtgrupp: tootmisjuhid, tootmisosakonna juhid ja spetsialistid, ettevõtte omanikud, tegevjuhid Meetodid: loeng, arutelud, praktilised näited, harjutused Toimumisaeg: 28. aprillil 2016 kell 10.00-15.30 ( 6 akadeemilist tundi) Toimumiskoht: Radisson Blu Hotel Olümpia (Liivalaia 33, Tallinn) Tasumine: Registreerumise järgselt saadame Teile sellekohase kinnituse ja koolitusarve, mille palume tasuda Excellence Koolitus- ja Arenduskeskus OÜ arveldusarvele: Swedbank IBAN EE74 2200 2210 5162 8618 . Loobumine: Koolitusest loobumise korral palume teatada sellest kirjalikult hiljemalt 25. aprilliks, hilisemal loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest. Lisainformatsioon: NB! Korraldaja jätab endale õiguse teha muudatusi koolituse programmis ja ajakavas! |